Hasznos linkek
 
Keresés

HorgászSzakosztályvezető:Csendes Tibor
Telefon: 06 20 880 1417
E-mail: csendes@mavir.hu2018 Iparági-Horgász Találkozó

Augusztus 11-12 között a Bakonyi Tömegsport Egyesület és az Iparági horgász Sportági Bizottság szervezésében Pakson, a Füzes tavak vizein került megrendezésre a 36. Villamosenergia-iparági Horgász Találkozó.
Horgász szakosztályunk egy csapattal összesen 3 fővel vett részt, csapatunk másodosztályban indult.

2018 év rendezvényei:

A szezonnyitó szakosztályi 1. horgásztalálkozó 2018. április 28.-án szombat reggeltől – 30.-án hétfő délutánig került megrendezésre a Kunadacsi horgászcentrum és pihenőpark horgásztavánál. 15 tagunk vett részt, a halfogást tekintve kellemes élményekkel, jó időben és vidám hangulatban zajlott a közös hétvégi időtöltésünk

A 2. szakosztályi horgásztalálkozó 2018. augusztus 24.-án péntek délutántól – 26.-án vasárnap délutánig került megrendezésre a Mezőhegyesen település melletti Békás-tavon. Ismét 15 szakosztályi tagunk részvételével egy remek hangulatú, halfogást tekintve eredményes rendezvényként summázható a közös hétvégi időtöltésünk.
 
A 3. horgásztalálkozó 2018. szeptember 14.-én péntek délutántól - vasárnap estig került megrendezésre a Dömsöd mellett található Préri horgásztavaknál. 10 tagunk részvételével. Nem első alkalommal jártunk itt, a horgásztudás és szerencse tekintetében persze váltakozott az eredményesség is… de így ősszel számunkra ebben nem volt semmi meglepő.


2014. évi II-III. horgásztalálkozó beszámolójaA MAVIR SE Horgász szakosztálya 2014. évi második horgásztalálkozóját augusztus 1. péntek délutántól vasárnap estig rendeztük a Dömsöd melletti Préri horgásztavakon.
A helyszín jól felszerelt: büfé/étterem és horgászbolt is megtalálható. A horgásztó körül rendezett a part, jól kialakított horgászhelyek vártak bennünket.
A szállásunk a horgásztóhoz tartozó területen lévő faházakban lett megoldva, melyek a célnak megfeleltek. 10 fő vett részt a rendezvényen.
Remek volt az, időjárás, jó hangulatban telt a pénteki délután és a szombati nap is. Kellemes horgászidőben áztattuk a zsinórt, időnként egy-két hal is jelentkezett a horog végén lévő csalira. A halak étvágya alapvetően jó volt, akárcsak a miénk… Finom ételekkel vendégeltek meg az étteremben, és a társaságból mindenki kedve és habitusa szerint fogyasztott egy-egy finom italt, vagy üdítőt, ami mellett elüldögélve jót beszélgettünk.
Vasárnap délután jó hangulatban távoztunk reménykedve, hogy máskor is ilyen kellemes és élményekben gazdag horgászatban lesz részünk.


A harmadik….
Mivel az augusztusi horgászaton néhány sporttárs egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni, úgy gondoltuk szervezünk még egy összejövetelt. Sajna elég későn jött az ötlet ezért csak október elejére sikerült megszervezni.
Így a harmadik horgásztalálkozó 2014. október 3.-án péntek délutántól - vasárnap estig került megrendezésre.
Az időjárás ezúttal nem volt olyan kegyes hozzánk, mint augusztusban, de hát az ősz derekán jártunk…  Egy kicsit bizony megáztunk.
9 fő vett rész a találkozón, jó hangulatban telt a hétvége.
A halak kapókedve már nem volt az igazi, ritkábban és nagyon óvatosan vették fel a csalit. Tény hogy kevesebbet fogtunk, mint a nyáron, de annál jobban vártuk a sikert.
Szeretünk ide járni, így valószínűleg jövőre is visszatérünk a Préri-tóra.
 
Ország Károly
horgász szakosztályvezető
 

2014. évi I horgásztalálkozó beszámolójaA MAVIR SE Horgász szakosztálya 2014. évi első horgásztalálkozóját május 01. péntek délutántól vasárnap estig rendeztük a Gödöllő mellett található Babatvölgyi horgásztónál.
„Babatvölgy a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar és a GAK Nonprofit Közhasznú Kht. szakmai irányítása alatt működő egyetemi tanüzem. A tanüzem Gödöllőtől 3 km-re Aszód irányában, a Gödöllőidombságon belül a Rákospatak és a Galga-völgy közötti eróziós tölgyekkel tagolt dombvonulaton helyezkedik el, az Aranyos-patak völgyében.”
Az Aranyos-patakra felfűzött 11 mesterségesen duzzasztott tó közül egy a Vadászház vendégei részére teljesen elkülönített, IX.-es számú tavon horgászhattunk.
A horgásztó körül rendezett a part, jól kialakított horgászhelyek, és reményeink szerint éhes halak vártak bennünket. A fogásra nem lehetett panasz, mindkét napon jónak mondható kapókedvet mutattak a pikkelyesek! A tóban jellemzően fogható és általunk is horogra csalt halfajták a ponty és a kárász.    
A tóparton remek kis bográcsozó hely található, melyet igénybe is vettünk, közös munkával remek ételek készültek.
A horgászat mellett teljes körű ellátás (étkezés) programszervezés (lovaglás, fogatozás) is igényelhető, melynek segítségével a horgász társasághoz csatlakozó, nem horgászó családtagok is kikapcsolódhatnak.
Az udvarban megtalálhatóak a védett és őshonos magyar fajták, mint a mangalica, a szürke marha, magyar parlagi gyöngytyúk, magyar lúd, magyar parlagi szamár, valamit kecskék, bárányok, póniló, galambdúc és baromfiudvar. A barátságos állatok kihagyhatatlan élményt nyújtanak a kisgyermekek számára.
A szállásunk a 25 fő elszállásolására alkalmas 3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban lett megoldva. A napi horgászat végén a vadászház nagytermében tudtuk megbeszélni a tapasztalatokat, és egy pohár ital mellett.
A jó hangulatú rendezvényen 11 fő vett rész.
A szép környezet, a kedves vendéglátás és nem utolsó sorban a jó fogás miatt erre a helyre még visszatérünk!

Ország Károly
horgász szakosztályvezető
 
Tartalom betöltése...