Hasznos linkek
 
Keresés

Utcai Futás

 
           

 


Beköszöntő

Akik már csatlakoztak hozzánk, azokat külön üdvözlöm a rajtzónában, akik még nem, azok se idegeskedjetek, mert bármikor csatlakozhatnak a futókhoz:)!
Persze ehhez ki kell töltenetek a szakosztályi jelentkezést, meg ki kell fizetni a tagdíjat. Ha megteszed, ezzel már a futószakosztály tiszteletbeli tagja lettél.
Annak, hogy igazi tag legyél, egy feltétele van: hogy futni kell.
Annyit, amennyinek szükségét érzed. (Nem kell belehalni, csak egy kicsit)
De ha csak lélekben vagy velünk annak is örülünk (és így legalább nem fogsz lesérülni).
 
A futás elsődleges pszichológiai hatása, hogy megnő az önbecsülésünk abból adódóan, hogy le tudjuk a saját lustaságunkat győzni. Olyan érzést kelt, hogy "ura vagyok magamnak", azt történik, amit beterveztem, amit akarok. A legtöbb ember ésszel belátja, hogy mozognia kellene, de nem tudja saját magát rávenni egy kis "szenvedésre". Aki erre képes, büszke lehet önmagára!
(Dr. Budavári Ágota, Országos Sportegészségügyi Intézet)

Alan Sillitoe angol író kisregényében egy hosszútávfutó magányosságáról ír:
"Sose voltam még olyan szabad, mint az alatt a néhány óra alatt, míg végigügetek azon az ösvényen a kapun kívül."
"Jó ez, futónak lenni, kint a világban egymagam, egy lélek se, aki elrontaná a kedvemet, vagy megmondaná, hogy mit csináljak."
"Futás közben nagyokat gondolkodom, akkor jutnak eszembe a legmélyebb gondolatok".
 
Ha szeretnél belépni szakosztályunkba, keresd Bíró Györgyöt (biro@mavir.hu, tel: 18-53)!

A versenyekre nem csak a bajnokok jönnek, bár vannak köztünk olyanok is, aki az élmezőnyben fut, és mire mi is beérünk, már kipihente a futás fáradalmait. De túlnyomórészt, a te egészségedről van szó, hogy az esti, délutáni futások után eljössz és megmutatod a sok ezer másik futónak, meg a bajnokoknak, hogy te is meg tudod csinálni. Tavaly volt olyan verseny ahol 40-en futottuk le a távok valamelyikét.
A távoli cél, hogy minél jobban szerepeljünk az őszi iparági futáson. A tavaszi, nyári versenyeitek eredményei alapján állítjuk össze a mi bajnokcsapatunkat, akik tavaly a 4. helyről a másodikra futottak. Naná hogy meg kéne nyerni az idén!
Akinek edzéstervre van szüksége, annak szívesen segít Pész Attila, az edzőnk, aki a mi csapatunkban szokott futni.

Híreinkről, eseményeinkről e-mailben fogunk tájékoztatni!

Ha úgy érzed, további biztatásra van szükséged, jó szívvel ajánlom ezt az oldalt:
http://dagadtkocsog.hu/tortenetem

Ha helyet keresel, ahol nyugodtan futhatsz:
http://www.futoterkep.hu/cimkek/budapest/
 
Ha most kezded és szeretnéd elkerülni a tipikus hibákat:
http://www.webbeteg.hu/cikkek/sport_egeszseg/7466/kezdo-futok-hibai


2021 Iparági Futóverseny beszámoló

Az idén is a MAVIR-HUPX a legeredményesebb futócsapat
 
Közös futásnak indult egy szép őszi napon, de ha már tétje is van, mi pedig szép számmal megjelentünk, hát legyen verseny - gondoltuk, és mindenki nyúlcipőt húzott, hogy elég gyors legyen.
Persze egy ilyen versenyhez nem elég gyorsnak lenni, ki kell dolgozni a stratégiát ahhoz, hogy mindenki a legoptimálisabb távon méretkezzen meg. A 70 főből 14-en lebetegedtek, és az utolsó percekben kellett átalakítanunk a csapatok összeállítását, de sikerült: bár a felnőtt gyors embereink nem tudtak a rajthoz állni, a fiatalok és a lelkes amatőrök segítségével sikerült ismét a dobogó csúcsára állnunk! A MAVIR-HUPX csapata lett az iparág 12 futócsapatából a legeredményesebb! Szép keretet adott ez a napnak, hiszen nem csak az idei kupát hozhattuk el, hanem a 2019. évi verseny győztesének járót is, amit annak idején nem tudtunk átvenni. A versenyen öt arany-, hat ezüst- és tizenegy bronzérmet szereztünk, és a pontszerző helyen (negyedik, ötödik, hatodik helyezések) végzett további tizenkét futónk. Nekik külön köszönet jár, hogy önmagukat legyőzve a rajthoz álltak, nem adták fel és a célba értek, hogy ezzel pontot kaphasson a csapat.
Az idén először versenyeztünk a HUPX-os kollégákkal együtt. A fiatal lelkes és tehetséges csapat segített hozzá a győzelemhez minket most, amikor oly sokan betegség miatt távol maradtak.
A sok színes MAVIR SE pólót és a bennük rajthoz álló kollégákat látva a résztvevők arról beszéltek, hogy ez a MAVIR-HUPX a legjobb és legszínesebb csapat, amelyben központi és vidéki dolgozók, vezetők és beosztottak együtt állnak a rajthoz gyerekeikkel.
Akikre büszkék vagyunk:
Aranyérmesek: Nagy Judit (21km), Horváth Anett (7km), Woynárovich Ákos (2km), Woynárovich Gergely (2km), Nógrádi Balázs (2km),
Ezüstérmesek: Ujhelyi Ildikó Kata (2km), Fekete Eszter Nóra (2km), Ifj. Fülöp Tamás (2km), Karch Ákos (2km), Gabró Gábor (2km), Nagy Kende Zoltán (7km),
Bronzérmesek: Szabó Júlia (7km), Ujhelyi Lilla Lotti (2km), Fülöp Zsófi (2km), Vadlibák váltó (Nestor Andrea (14km), Szabó Júlia (7km), Horváth Anett (7km)), Geiszler Péter (2km), Bibercz Gábor (2km), Nagy Keve Dominik (7km), Péntek Gábor (7km), Ezer Tamás (14km),
Pontszerzők: Vajta Lili (2km), Nestor Andrea (14km), Smajda Fruzsina (7km), Deák Viktória (2km), Farkas Zoltánné (2km), Fülöp Mátyás (2km), Németh Szabolcs (2km), Bíró György (2km), Topa Lukács István (7km), Frics Géza (7km), Márk István (14km), Miklós Dávid (7km), Woynárovich Család (Ákos 2km, Mátyás 2km, András 7km).
…és minden kollégára, akik kitartottak és célba értek.
 
Bíró György szakosztályvezető


2019 Iparági Futóverseny beszámoló